GrandOptical επιλέγοντας γυαλιά ηλίου και οράσεως που μας εκφράζουν
Inspirations

Εξέφρασε τον εαυτό σου. Επέλεξε τον κατάλληλο σκελετό που ταιριάζει στην προσωπικότητά σου!

Η κατάλληλη επιλογή σκελετών για γυαλιά στο σχήμα του προσώπου προσδίδει στο πρόσωπο νέα έκφραση, χαρακτήρα, αφαιρεί χρόνια, προσθέτει λάμψη, μας κάνει πιο σοβαρούς ή χαλαρούς. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να διορθώσουμε ορισμένες ατέλειες, να κάνουμε το πρόσωπο πιο φαρδύ ή στρόγγυλο.

Επισκεπτόμενοι τα καταστήματα της GrandOptical όλοι θα βρούνε κάτι για τον εαυτό τους. Σε κάθε κατάστημα οι βοηθοί πωλήσεων θα σας εξυπηρετήσουν με τις επαγγελματικές τους συμβουλές στην επιλογή γυαλιών που θα καλύπτουν τις ανάγκες σας. Για την επιλογή των σωστών γυαλιών πρέπει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

 • Ελάττωμα όρασης του συγκεκριμένου ατόμου. Είναι απαραίτητο για τη σωστή επιλογή των διορθωτικών φακών που θα τοποθετηθούν στους σκελετούς
 • Μετά την επιλογή των φακών ακολουθεί η επιλογή του κατάλληλου σκελετού

Λαμβάνετε υπόψη το μέγεθος και το σχήμα του σκελετού. Στα καταστήματα της GrandOptical χωρίσαμε τη γκάμα των προϊόντων, προκειμένου να βοηθήσουμε τον πελάτη στην επιλογή των σκελετών.

Οι σκελετοί είναι χωρισμένοι σε γυναικείους και αντρικούς.

Ανάμεσα σε αυτές τις κατηγορίες μπορούμε να διακρίνουμε σκελετούς πλαστικούς και μεταλλικούς, καθώς και κατανεμημένους με βάση το σχήμα τους: κλασικοί και μοντέρνοι. Οι κλασικοί σκελετοί αρέσουν ιδιαίτερα σε άτομα με παραδοσιακές απόψεις, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας. Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή των γυαλιών είναι τα χρώματα των σκελετών, ανάλογα με το είδος ομορφιάς του κάθε ατόμου. Αντιμετωπίζοντας τα γυαλιά ως αναπόσπαστο τμήμα της ενδυμασίας μας, θα πρέπει επίσης να καθορίσουμε και σε ποιες περιπτώσεις θα τα χρειαστούμε περισσότερο. Αν θα τα χρησιμοποιούμε στη δουλειά ή στο σχολείο, αν θα συμπληρώνουν τη ενδυμασία σε κοινωνική εκδήλωση ή σε οικογενειακή γιορτή. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Από την εμφάνιση των γυαλιών μας εξαρτώνται ο τρόπος που μας βλέπουν οι υπόλοιποι άνθρωποι και οι πρώτες εντυπώσεις που δημιουργούμε.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικές συμβουλές για το πώς να επιλέξετε τα γυαλιά ανάλογα με τον τύπο ομορφιάς σας:

Χρώματα σκελετών και χρώμα μαλλιών

 • Για τις μελαχρινές, σκελετοί με ζαφειρένιο, κόκκινο, μαύρο, ασημί χρώμα.
 • Για τις ξανθιές καλύτεροι είναι οι σκελετοί χρυσού χρώματος, για τις σταχτόξανθες το ασημί ή το χάλκινο χρώμα.
 • Οι κοκκινομάλλες έχουν εντυπωσιακή εμφάνιση με χρυσούς ή χάλκινους σκελετούς.

Σχήμα σκελετού και προσώπου

 • Σε πρόσωπα φαρδιά, μεγάλα και στρογγυλά, ταιριάζουν σκελετοί μεσαίου μεγέθους ή ορθογώνιοι.
 • Σε πρόσωπα επιμήκη-οβάλ ταιριάζουν σκελετοί αρκετά εγκάρσιοι που μικραίνουν το πρόσωπο.
 • Τα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς ή τριγώνου θα έχουν καλή εμφάνιση με επιμήκη-οβάλ ή στρογγυλά γυαλιά.
 • Τα τετράγωνο πρόσωπο έχει εντυπωσιακή εμφάνιση με σκελετούς οβάλ ή λοξούς σε στιλ γάτας.

Σχήμα σκελετού και μύτη

 • Η κοντή και ανασηκωμένη μύτη μακραίνει όταν χρησιμοποιείται σκελετός με ψηλά τοποθετημένη γέφυρα.
 • Η μεγάλη μύτη φαίνεται πιο μικρή όταν επιλέγεται σκελετός με κοντή ή ανοιχτόχρωμη γέφυρα.
 • Η μακριά μύτη φαίνεται πιο μικρή όταν η γέφυρα είναι τοποθετημένη λίγο χαμηλότερα από το συνηθισμένο.

Κατά την επιλογή των γυαλιών πρέπει επίσης να εξετάσετε τι θέλετε να πετύχετε. Τα γυαλιά πρόκειται να παίζουν διακοσμητικό ρόλο και να είναι ορατά ή θέλετε να γίνονται όσο το δυνατόν λιγότερο αντιληπτά;

Αν είστε τολμηροί ή εκκεντρικοί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά γυαλιά με συγκεκριμένα χρώματα: π.χ. κόκκινο, μπορντό, κίτρινο. Αν δεν θέλετε να προσελκύετε την προσοχή μπορείτε να επιλέξετε γυαλιά χωρίς σκελετό. Τα γυαλιά αυτά είναι πολύ λεπτά. Επιλέγοντας σκελετούς σε χρώμα χάλυβα, γκρι ή διαφανές μπορούμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε – τα γυαλιά αυτά δεν τραβούν την προσοχή.