Φακοί επαφής: Χρήσιμες συμβουλές για νέους χρήστες.
Συμβουλές, Φακοί Επαφής

Φακοί επαφής: Χρήσιμες συμβουλές για νέους χρήστες

Αποφασίσατε να αποχωριστείτε για λίγο τα γυαλιά σας και να δοκιμάσετε την ευκολία των φακών επαφής; Συγχαρητήρια! Αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για την εύκολη εφαρμογή και αφαίρεσή τους, θα γίνουν πολύ γρήγορα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής σας ζωής!

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ

1.Πλύντε τα χέρια σας
Χρησιμοποιήστε ουδέτερο σαπούνι, ιδανικά χωρίς άρωμα, και στη συνέχεια στεγνώστε τα χέρια σας σε μια πετσέτα.

2. Επιβεβαιώστε τη σωστή φορά καμπυλότητας του φακού
Τοποθετήστε τον φακό στην άκρη του δείκτη σας, με την ανοιχτή του πλευρά προς τα πάνω. Αν δεν είναι απόλυτα κυρτός, σαν μπολ με τομή ημικυκλίου, τότε τον έχετε ανάποδα και πρέπει να τον γυρίσετε μέσα-έξω.

3. Προετοιμαστείτε για την εφαρμογή
Ακουμπήστε τον φακό στην άκρη του δείκτη του χεριού με το οποίο γράφετε. Ανασηκώστε ελαφρά το κεφάλι και με τον δείκτη του άλλου χεριού κρατήστε ανοιχτό το επάνω βλέφαρο. Με τον μέσο του άλλου χεριού κρατήστε ανοιχτό το κάτω βλέφαρο.

4. Εφαρμόστε τον φακό στο μάτι
Φέρτε τον δείκτη με τον φακό στο κέντρο πάνω από το μάτι σας. Κοιτάξτε ίσια προς αυτόν ώστε η κόρη του ματιού σας να βρίσκεται στο ύψος του φακού, κατεβάστε τον δείκτη ώστε ο φακός να ακουμπήσει την επιφάνεια του ματιού, και ανοιγοκλείστε μερικές φορές τα μάτια σας για να μπει στη θέση του.

 

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ

1. Πλύντε τα χέρια σας
Χρησιμοποιήστε ουδέτερο σαπούνι και στη συνέχεια στεγνώστε τα χέρια σας με μια πετσέτα, όπως και κατά την εφαρμογή.

2. Προετοιμαστείτε για την αφαίρεση
Κρατήστε ανοιχτό το κάτω βλέφαρο με τον μέσο του χεριού με το οποίο γράφετε. Αντίστοιχα κρατήστε ανοιχτό το επάνω βλέφαρο με τον δείκτη του άλλου χεριού.

3. Αφαιρέστε τον φακό από το μάτι
Κάντε τον φακό να γλιστρήσει έξω από το μάτι σας, σπρώχνοντάς τον προς τα κάτω με τον δείκτη του χεριού με το οποίο γράφετε. Εναλλακτικά μπορείτε να τον πιέσετε ελαφρά ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα του ίδιου χεριού, ώστε να απομακρυνθεί από την επιφάνεια του ματιού.

4. Αν χρησιμοποιείτε επαναχρησιμοποιούμενους φακούς επαφής, φροντίστε να τους καθαρίσετε αμέσως με το κατάλληλο υγρό καθαρισμού. Αν πρόκειται για ημερήσιους φακούς επαφής, απλά πετάξτε τους στα σκουπίδια.

 

Καλή αρχή λοιπόν! Και αν έχετε οποιαδήποτε απορία, μην διστάσετε να έρθετε στα Grand Optical για να ζητήσετε τη βοήθεια των ειδικών μας!